Sa “lasam sec” impreuna

Marti 15 Noiembrie incepe postul Craciunului care dureaza sase saptamani si ii pregateste pe credinciosi pentru marea sarbatoare a Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos.

      Lăsatul Secului, luni 14 noiembrie, este ultima zi în care creștinii mai pot mânca “de dulce”. Pe vremuri, în această zi se făceau mari petreceri în familii, se serveau fripturi, ciorbe cu carne, prăjituri și vin. Femeile își “dezinfectau” vasele de lut și lingurile de lemn cu cenușă, deoarece vreme de 40 de zile, în acele vase nu se mai gătea nimic cu carne sau lapte.

       Postul Craciunului ne aminteste de postul patriarhilor si dreptilor din Vechiul Testament si de postul lui Moise de pe Muntele Sinai. Dupa cum acestia au postit in vederea venirii lui Mesia, tot astfel se cuvine sa intampinam si noi nasterea lui Iisus Hristos.

      Va invitam sa lasati sec impreuna cu noi, asteptandu-va duminica 13 noiembrie, dupa Sfanta Liturghie, la o masa cu ciorba de pui, mititei cu mustar si amandine; iar veselia va fi intretinuta de Teo (muzica pe toate gusturile) si Adrian Copaciu.

      Va asteptam cu drag!

 

Fr. Mirel Tudose                          
St. Mary Magdalene’s
Romanian Orthodox Church
318 Canino Rd. Houston Tx. 77076