Noutati

Biserica Sf. Maria Magdalena on facebook

Ora de iarnă este ora oficială a oricarui stat de pe glob. Trecerea la ora de iarnă in Statele Unite se face în noaptea aceasta, schimbarea orei făcându-se astfel încât ora 4:00 a dimineții de 5 noiembrie devine ora 3:00, ziua având 25 de ore. ...

View on Facebook

Duminica, 5 Noiembrie, va asteptam la spectacolul oferit de 3 Sud-Est si invitatii lor Aurora si Sandel Mihai, indragiti interpreti ai cantecului popular. Evenimentul va avea loc in Sala Sociala a Bisericii Sf. Maria Magdalena incepand cu ora 2.00 PM.. Biletul costa $20 si poate fi cumparat la intrare cu plata cash sau credit card. Copiii pana la 15 ani au intrarea gratuita. De asemenea, familiile care au avut de suferit de pe urma uraganului Harvey, care vor veni la spectacol, vor avea intrarea gratuita si meniu complet gratuit. Doamnele de la bucatarie, va vor astepta cu pastrama de oaie si de porc, bere romaneasca si vin romanesc, plus alte bunatati.
Va asteptam!
...

View on Facebook

Sfintii Parinti, au asezat spre pomenire, in cursul anului anumite zile inchinate mortilor, zile in care credinciosii fac milostenie si rugaciune pentru sufletele celor dragi ai lor care au trecut la Domnul. Inainte de a intra in Postul Craciunului, ziua de pomenire este randuita pentru Sambata, 4 Noiembrie. Vom face aceasta pomenire pentru cei adormiti Sambata de la ora 11.00 precum si a doua zi, Duminica 5 Noiembrie, dupa Sfanta Liturghie, de la ora 12.00. Aduceti la Sfanta Biserica o coliva, o sticla de vin, un colac sau orice altceva doriti sa impartiti pentru cei adormiti din familia dumneavoastra, iar Dumnezeu vede si rasplateste credinta si rugaciunile dumneavoastra pentru cei trecuti in lumea de dincolo. ...

View on Facebook

3 SUD EST împlinește 20 de ani de la înființare si sărbătorește evenimentul printr-un turneu care a ajuns si in Statele Unite, unde va concerta in zece orașe. La Houston va ajunge, in premiera, duminica 5 noiembrie iar spectacolul va începe la ora 2.00pm. Supranumiți și “Regii muzicii dance” din România, formația fondata inițial în 1997 a avut nenumărate piese de succes care au rămas mult timp in topurile de specialitate. Melodii ca: Ai plecat, De ziua ta, Amintirile, Tu ești vinovat, Îmi plac ochii tai, Cu capu-n nori, Te plac, Liberi, Emoții, Vorbe care dor, Clipe, Te voi pierde, Tu n-ai avut curaj, De dorul tău si multe altele vor fi cântate in acest extraordinar concert.
Trupa s-a reunit oficial în februarie 2014 odată cu lansarea unui nou single “Emoții”. 3 SUD EST a fost și rămâne una dintre cele mai de succes formații românești și avem bucuria și onoarea să îi avem alături de noi pentru o dupa-amiaza de neuitat.
Băieții de la 3 SUD EST vor fi însoțiți pe scenă de Aurora și Sandel Mihai, îndrăgiți interpreți ai cântecului popular.
Biletele costă $20 persoană iar copiii sub 15 ani beneficiază de intrare gratuită. Familiile care au avut de suferit de pe urma uraganului Harvey vor avea intrare gratuită și meniu complet, de asemenea gratuit.
Așa cum v-au obișnuit la asemenea evenimente, organizatorii pregătesc un meniu ales pe placul tuturor.
Va așteptăm!
...

View on Facebook

Este sigur si oficial, 3SudEst va ajunge la Houston pentru un concert aniversar intitulat "20 DE ANI CU 3 SUDEST", impreuna cu invitatii lor Aurora si Sandel Mihai, pe data de 5 Noiembrie. Spectacolul va incepe la ora 2.00 PM, iar biletul de intrare costa $20.00. ...

View on Facebook

Transmitem multumirile noastre tuturor celor care au onorat invitatia Bisericii Sf. Maria Magdalena de a participa la "Festivalului Romanesc 2017". Speram ca ati petrecut o dupa-amiaza placuta si asteptam ca si pe viitor sa raspundeti invitatilor noastre.
De asemenea, aprecieri deosebite datoram tuturor acelora care fie material, fie prin voluntariatul lor au facut posibila organizarea Festivalului. In cele din urma, dar cu aceiasi consideratie, multumim artistilor care au evoluat pe scena Festivalului Romanesc – Universo Band, Abigail Budak, Teodora Apostol, Ansamblului “Ciobanasul” , Grupului de Calusari de la Uptown Dance Centre – condusi si organizati de Florin Ciobanu, micilor gimnaste de la MDSA coordonate si instruite de Andreea Mateescu si grupului de dansatoare de la Scoala Duminicala a Bisericii noastre.
Cei care din diverse motive nu au ajuns la "Festival" sunt bineveniti la celelalte activitati organizate in viitor, activitati care sunt direct in folosul Comunitatii romanesti din Houston si care au ca scop mentinerea si promovarea culturii romane in acest colt de lume, pentru a face cunoscuta unicitatea si diversitatea valorilor poporului nostru.
Rugam pe Bunul Dumnezeu sa rasplateasca rivna si dragostea d-voastra iar noi va asiguram ca ne vom ruga pentru "sanatatea, viata pasnica, mantuirea si intru toate buna-sporire ".
Cu binecuvantari,
Parintele Mirel Tudose
...

View on Facebook

Festivalul Românesc Houston 2017 ...

View on Facebook

Festivalul Românesc Houston 2017 ...

View on Facebook

Ansamblul Ciobănașul, condus si organizat de Florin Ciobanu.
Dans Fecioresc
...

View on Facebook

 

Sa “lasam sec” impreuna

Marti 15 Noiembrie incepe postul Craciunului care dureaza sase saptamani si ii pregateste pe credinciosi pentru marea sarbatoare a Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos.

      Lăsatul Secului, luni 14 noiembrie, este ultima zi în care creștinii mai pot mânca “de dulce”. Pe vremuri, în această zi se făceau mari petreceri în familii, se serveau fripturi, ciorbe cu carne, prăjituri și vin. Femeile își “dezinfectau” vasele de lut și lingurile de lemn cu cenușă, deoarece vreme de 40 de zile, în acele vase nu se mai gătea nimic cu carne sau lapte.

       Postul Craciunului ne aminteste de postul patriarhilor si dreptilor din Vechiul Testament si de postul lui Moise de pe Muntele Sinai. Dupa cum acestia au postit in vederea venirii lui Mesia, tot astfel se cuvine sa intampinam si noi nasterea lui Iisus Hristos.

      Va invitam sa lasati sec impreuna cu noi, asteptandu-va duminica 13 noiembrie, dupa Sfanta Liturghie, la o masa cu ciorba de pui, mititei cu mustar si amandine; iar veselia va fi intretinuta de Teo (muzica pe toate gusturile) si Adrian Copaciu.

      Va asteptam cu drag!

 

Fr. Mirel Tudose                          
St. Mary Magdalene’s
Romanian Orthodox Church
318 Canino Rd. Houston Tx. 77076